Aardappelpuree met bietjes en eieren

Geplaatst op zaterdag 02 maart 2024 @ 19:58 , 692 keer bekeken

1kg aardappelen
1dl melk
4 eieren
500g gekookte bietjes
1 ui|
15g boter
15g bloem
0,5dl bouillon
1 eidooier.
-----------

Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.

Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten.

Laat dan de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.

Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne plakjes.

Maak de ui schoon en snipper deze.

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.

Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree.

Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op de aardappelpuree en verdeel hier de plakjes ei over.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.

Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij.

Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en haal dan de pan van de hittebron.

Klop de eidooier door de saus en schep de saus over plakjes ei.

Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.

Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: