Gegratineerde aardappelen met erwtjes en worteltjes

Geplaatst op zaterdag 02 maart 2024 @ 20:01 , 808 keer bekeken

750 gram uien
750 gram aardappelen
75 gram boter
1 el. olijfolie
zout/peper
3 dl. melk
50 gram geraspte kaas
koolvisfilets|
wat bloem
ei
(vis)kruiden.

------------

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Maak de uien schoon en

snijd ze klein. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de uien tot ze glazig worden. Voeg zout en

peper toe. Voeg beetje bij beetje het restant van de boter aan de uien toe en laat de uien goudbruin worden.

Maak van de aardappelen en de melk een romige puree. Voeg de uien met de boter aan de aardappelpuree toe

en roer alles goed door elkaar. Breng de puree op smaak met zout en peper. Doe de puree in een vuurvaste

schaal en strooi er de geraspte kaas over. Laat het gerecht onder de ovengrill een mooi bruin korstje krijgen.

Haal de koolvisfilets door wat ei en bloem en kruid ze naar smaak.

bak ze vervolgens op een laag vuurtje goudbruin.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: